Zrozumieć SOLIDARNOŚĆ czy dać się ogłupić Solidarnością

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

jan
Administrator

Re: Zrozumieć SOLIDARNOŚĆ czy dać się ogłupić Solidarnością

Post by jan »

Na polską bylejakość nie wystarczą żadne półśrodki, nie widzę na nią żadnych cudownych panaceów.
JOW w polskich klimatach - również o dupę rozbić, Polacy zeszli na psy, tak: ZESZLIŚMY NA PSY!
I POLSKA TEŻ ZESZŁA NA PSY.

Zwycięskie rewolucje, a taką była rewolucja Solidarności, zawsze przynoszą złe owoce.
wyzbyliśmy się własnej gospodarki, zniszczyliśmy instytucje - wszystko przez pazerność na władzę i dorobek PRL-u.
Zwycięscy nie byli ani ciut mądrzejsi ani lepsi od pokonanych, byli za to bardziej aroganccy:
arogancja z ignorancją zbudowała nam Polskę-jaka-jest.

Nie zmienił się lud pracujący miast i wsi, zmienione warunki zewnętrzne spowodowały,
że miliony ludzi poszło z Polski w świat za chlebem, za kiełbasą lub za normalnością.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Maras
Członek Stowrzyszenia

Re: Zrozumieć SOLIDARNOŚĆ czy dać się ogłupić Solidarnością

Post by Maras »

Na polską bylejakość nie wystarczą żadne półśrodki, nie widzę na nią żadnych cudownych panaceów.
JOW w polskich klimatach - również o dupę rozbić, Polacy zeszli na psy, tak: ZESZLIŚMY NA PSY!
I POLSKA TEŻ ZESZŁA NA PSY............................Jeśli zeszliśmy na psy, trzeba wyjść na ludzi. Żeby wyjść na ludzi widzę potrzebę zmian. Przy obecnej ordynacji wyborczej to , moim zdaniem, niemożliwe. Oddając głos na Ciebie dzisiaj, głosuję jednocześnie na Twojego psa. Nie chcę psa, chcę wskazać Ciebie. Swojego psa możesz zatrudnić co najwyżej do ochrony. Klimat będzie się powoli zmieniał, czego Tobie i wszystkim ludziom dobrej woli życzę.
Post Reply